Algus

Männisalu talu rajamine sai alguse 20. mail 2019. aastal. Enne seda oli koht seisnud tühjana ja kasutuseta.

Krundil puudub elekter, joogivesi ning pole ka juurdesõiduteed. Hetkel saab sõiduautoga õuele sõita diagonaalis läbi lauge maanteekraavi. Aastakümnete jooksul on kõikjale kasvanud pikk võsa. Eriti innukalt on kanda kinnitanud metsikud ploomipuud – nende läbimatu võserik laiub kõikjal. Kui need pealt maha saagida, saame perfektsed autorehviläbistajad. Etteruttavalt olgu öeldud, et sel 2019. aasta suvel said torke minu auto kõik neli rehvi, sealjuures üks neist lausa mitu korda.

Esimest heinatõrjet tehes sain tuttavaks ploomivõserikus elutseva rästikuga, kes oli end kivi peale päikse kätte soojendama sättinud. Meie esimene kohtumine jäi ühtlasi ka viimaseks, kuna ta oli sunnitud endale uue elupaiga leidma. Vastu ta ei punninud ja mingit konflikti meie vahel ei tekkinud.

Ainsast hoonest oli säilinud vaid kulupõlengus kannatada saanud ühe ristpalkseina varemed ja hunnik maakive ning muist ahjutelliseid.