Kaev saab valmis, vesi tuleb kosena

Tänase päeva suursündmus on kaevu valmimine. Mitte ainult, et vesi tuli, vaid vee tulek oli sedavõrd kiire ja lisaks kolmest eri suunast, et esimese rõnga sissepanek ja loodimine oli päris keeruline, vesi nimelt tahtis selle rõnga kohe uputada ja suure pealevoolu tõttu kippusid ka kruusased külgseinad sisse varisema.

Paar vahtrat jäid kaevukaevamisel kopa noolele ette ja need pidi langema. Lisaks kaevule sai ka üks poolkuivanud puu ja suur viltuvajunud kuusk maha võetud. Te ei kujuta ette, milline oksamassiiv on ühel lagedal kasvanud täiskasvanud kuusepuul. Sellest saab aru alles pärast laasimist ja okste koristamist. Nagu päevatöö vms. Püsti jäi veel vana pärn, kuid kuna selle võra on tugevasti kahjustatud, siis eluõigust tal ei ole.

Nüüd siis vett pumpama, et kaevuvesi puhtaks ja joogikõlbulikuks saaks 🙂