Palgistaapel ja maaparandus

Täna sai kahe asjaga toimetatud. Esiteks, lõpetasin platsile veel jäänud puumaterjali sorteerimise ja selle käigus sai staaplisse pandud ümarmaterjal kolme erineva projekti jaoks. Ma siinkohal veel ei avalda, mis need on, kuid eks järgemööda teen sellest juttu. Palgid on tarvis koorida.

Teiseks, nüüd on plats tühi ja saab teda veidi hooldada. Sain healt naabrimehelt Reinult laenuks roopsaha ja tegin sellega künklikule maapinnale lõpu, tegelikult alustasin täna lõpu tegemist. Umbes paari tunni sahaga tiirutamise tulemus on piltidel. Olgu öeldud, et eelmisel suvel seda nurme niites pidi murutraktoril rattad ja terad alt sõitma, maa oli sedavõrd künklik ja salakive täis. Terad läksid sõna otseses mõttes koos laagripukiga pooleks, kui kivis ära käisid. Täna, kui tööd alustasin, sai põkaga alguses rappumise tõttu vaid esimese käiguga sõita, hiljem juba teise ja kolmandagagi. Kavatsen ta laudsiledaks tõmmata, et oleks murukaga niitmine lust ja lillepidu. Sahk ei pööra murukamarat pahupidi ega songi seda katki, nagu teeks kultivaator või äke, lihtsalt lõikab kõrgemad nukid maha ja täidab madalamad lohud, toob ka pinnapealsed kivid välja ja need saab siis kokku korjata. Tulemus paistab hetkel küll põllu moodi välja, kuid on tegelikult siiski kõva ja kandev murukamaraga pinnas. Hetkel mullane, kuid kui hein kasvama hakkab, siis peaks õiget lõpptulemust nägema. Olete kindlasti kuulnud ütlemist, et enne millegi paremaks muutumist peab see esmalt minema hullemaks. 🙂 Maaparandusega täpselt nii ongi.