Pump kaevu, palgipesu ja palgivedu

Ei, täna küttepuid ei jõudnud teha. Täna panin pumba kaevu. Selleks puhuks ehitasin kaevu vastava kinnituse. Pumpasin veetünni vett täis, 1000L. Kaevu veesoonte pealevool on kõvasti suurem, kui 900W pumba jõudlus. Veetase kaevus pumpamise ajal ei langenud, kuigi kuupmeeter vett sai välja võetud. Pumba taga ei olnud muidugi väga jäme voolik. Vesi on kristallselge ja nii külm, et kätt üle kümne sekundi sees hoida ei soovi.

Põhiline aeg ja energia läks hoopis sellele, et vedasin pooled tormimurrus langenud palgid mäele virna saekaatrit ootama. Kuid kuna nad olid traktori taga mööda sula maad metsast välja veetud, siis oli nende alumine külg tõsiselt porine. Saeraami terad ei armasta mullaseid-poriseid palke – teevad need nüriks. Seetõttu otsustasin nad enne virna laadimist survepesuriga üle käia. Ilm kiusas sagedaste vihmasagaratega. Vastu õhtut saabus päike ja soe tuulevaikus.

Elukogenud naabrimees ütles, et varsti on aeg metsatööd lõpetada, sest algavad põllutööd! Seda enam on mul põhjust oma palgid ruttu virnastada, et saaks platsi puhtaks. Aiamaa vaja tasandada ja nii edasi … sellest tulevastes postitustes. Täna märkisin kasvuhoone esialgse koha postidega maha.