Puud metsast väljas. Saagu rannaala!

Viimaks sai metsast välja hoovi peale veetud kõik pikali lamav materjal, nii palk kui küttepuu, mille tormituul talvel pikali oli lükanud.

Viimaks. Kõik.

Esiteks, seda oli ikka tüütult palju. Teiseks, see kõik oli ristirästi üksteise peale ja latvupidi vette kukkunud. Kolmandaks, iga tüve välja tõmmates on sada asja, mis võib valesti minna ja lähebki, nii et puu metsast välja ei taha tulla: jääb kännu taha kinni, jookseb otsapidi maasse, jokker tuleb lahti, ketilüli katkeb, traktor ei pööra välja, kuna raske koorem on esirattad üles kergitanud, pikk puu ei paindu ega lase puude vahel sikk-sakitada, jne. Neljandaks, see laasitud okste ja latvade hunnik, mis ootab seal nüüd klaarimist, katab maad ühtlase kihina. Aga las tema ootab 🙂 Peaasi on see, et väljaveo etapp on nüüd lõpetatud.

Heleenel oli käsil hoopis iselaadne projekt: ta alustas rannaala rajamist 🙂 Puhastas okstest ja kividest tiigiääre ühe poole. Silus liivaluited tasaseks. Paigaldas uhke infotahvli. Väga ambitsioonikas projekt!