Kasvuhoone sai mulla ja katuse

Jah, nüüd võib taimed sisse tuua. Alguses kohanema, kuni muld kuivab ja soojeneb. Siis varsti saavad juba kodumulda ümber kolitud, päriseks.

Kuidas siis mulla sisse kärutamine ja katusepanek läks kah? Tänan küsimast, päris edukalt.

Mullakäruga mahtus vabalt uksest sisse ja sai koorma otse õigesse kohta kallata. Muld oli aga vihmadest läbi vettinud ja külm, kuna ei taibanud teda kinni katta. Lausa nii märg, et kleepis end käru ja kühvli külge kinni. Küll ta paari päeva jooksul kasvuhoones üles soojeneb ja ära kuivab. Muld sai segatud kasvuturbaga.

Katusepanek … terve päev oli tuuline, kuid eelnevate päevade kogemuse põhjal järeldasime, et õhtul kella kaheksa paiku peaks pilved taevast kaduma ja tuul raugema, kuna sedasi on kõik õhtud olnud. Nii oli ka seekord. Saime kell pool kaheksa alustada ja kaks tundi hiljem oli katus peal. Vaid üksainus tuuleiil rabas ühe plaadi korra maast üles, kuid peale väikse üsna märkamatu iluvea see õnneks katuseplaadile midagi suurt kurja ei teinud.

Paigalduse käigus sai selgeks, et kõik katusekaared ei ole samast partiist, kuna kruviaukude asukohad olid veidi erinevad ja ka väike mõõduerinevus jäi silma. Õnneks sobis kõik siiski kokku ja tulemus on piltidel näha.