Viljapuude ja marjapõõsaste istutamine

Jätkasime eile pooleli jäänud istutushoogtööd. Eile sai mulda viis õunapuud, üks pirnipuu ja üks ploomipuu. Täna lisandus neile veel üks ploomipuu, kaks kirsipuud, kaks mustsõstart, kaks punast sõstart ja kaks tikripõõsast. Kokku on viljapuuaias niisiis 16 istikut.

Selline on meie tänavuaastane aiaprojekt. Istutustööd olid küll hilised, kuid loodame, et taimed kohanevad ja koguvad jõudu. Sipelgad, keda on meil siin palju (tänu mändidele), said puutüvedele vahalõksu, et neil ei tekiks ideed lehetäidega äri hakata ajama. Pintsliga tüvele pealekantav vaha on kleepuv ja hoiab siplegaid tagasi. Üks ploomipuu, mis meil värava kõrval kasvab ja mille sipelgad olid enda valdusse võtnud, sai samuti ära vahatatud. Tore oli näha, kuidas ükski sipelgas üle kleepja vaharingi ei kõndinud. Lisaks kasutame nende tõrjeks sipelgapulbrit (kasvuhoones), mis toimib samuti üsna tõhusalt. Seda rapuatakse maapinnale ja nende käiguradadele ning “kogunemiskohtadele”. Ega nad tõesti seda ei salli ja naljalt sealt üle ei kõnni. Mulle tundub, et sipelgatega meil läbirääkimisi ei tule ja nad tuleb ühemõtteliselt ümberasustada ja minema tõrjuda.