Põrandasoojustus. Esimene vihm

Kas soojustada aiamaja põrand või mitte? Selles on küsimus.

Noh, erilist mõtet kõplakuuri põrandat soojustada justkui ei ole, sest ega seal elama ei hakka ju. Samas, mine tea, meil muid hooneid hetkel veel ei ole, äkki panen sügisel väikse malmahju või mõne moodsama küttelahenduse sisse ja on talvelgi tore: paned lumelabida käest ja astud sooja tuppa, soe põrand, saab hubases toakeses sokkides vaarikavarreteed juua 🙂

See soojustusplaat ei maksa ka suht midagi ja paigaldamine on üsna lihtne töö, mida hiljem enam teha ei saaks. Et võiks nagu nüüd korraga ära teha siis? Ja kuna Kaili arvas, et tuleb soojustada, siis seega, tuleb soojustada 🙂

Täna lõikasin plaadid valmis ja järgmisel korral saab nad kõik üsna kiiresti paika laduda ja montaaživahuga tihedalt kinnitada. Kuna all on õhuvahe, siis pealeastumist nad ei taluks ja seega läheb ka kohe OSB plaat nende peale. Siis on “must põrand” valmis ja saab normaalselt edasi toimetada. OSB peale läheb täispunn põrandalaud, mis kuulub maja komplekti. Kogu põrand oleks läbilõikes niisiis 50mm soojustust ja põrandatalasid, 12mm OSB faasiga plaat ja 18mm täispunn hööveldatud laud. Kokku lausa 80mm. Aiamaja-kõplakuuri jaoks päris hea.

Täna sai katus esimese vihmaproovi. Sadu ei olnud tugev. Sisse midagi ei tulnud. Räästast tilkuv vesi pritsis seina kaks alumist rida märjaks. Vihmaveerennist ilmselt pääsu ei ole.