Aiamaja põrand sai pähkli tooni

Täna oli külm ja vihmane, tuuline päev. Vihma vaheaegadel koristasin veidi kuuseoksi kokku. See on üsna raske rassimine, mis koos lõkketule ääres veedetud ajaga ajab naha kuumaks ja külmavõitu tuul mõjub pigem mõnusa jahutajana. Meenusid kevadised ajad, kui sai päevade kaupa tormimurdu koristades samasuguse ilmaga rassitud. Vahe oli ainult selles, et kevadel polnud peale auto ühtegi kohta, kuhu sooja või vihmavarju minna.

Ostsin aiamaja põranda jaoks pähklipruuni peitsi, mille lahjendasin veega pooleks, et toon liiga tume ei tuleks. Täna läks peits käiku ja põrand saigi helepähklipruuni tooni. Kuivades läks toon järjest heledamaks.

Järgmine samm on lakkimine ja seda tuleks teha 2-3 kihti. Lakk on veepõhine ja ei jäta tavalisele lakile omast klaasjat külma pinda. Aga eks paistab, milline ta tuleb.