Kasvuhoone sügiskoristus ja aiamaja põranda lihvimine

Kaili tegi kasvuhoone taimedest puhtaks, kaevas läbi mulla, noppis välja juurestiku. Põrand sai puhtaks, vesi tünnist ja torudest välja. Nüüd võivad ka külmad tulla.

Plaanis on veel kurkide asukohas muld välja vahetada, kuna seal oli meil üks kurgikahjur ametis. Hea oleks ka kõdusõnnik mulla sisse segada, kuid seda ei ole hetkel kuskilt võtta.

Einet võtsime sealsamas kasvuhoone vahekäigus ja see maitses hästi. Pildile jäi ka tomat, mis kodus üle kaaludes andis näidu 664 grammi 🙂

Eile sai põrandalaudis paika ja täna õnnestus see ära lihvida. Lihvpaber 60 ja 100 tegid oma töö ning tekkis ämbritäis peent puujahu. No, enamus sellest jäi põrandale, kuid seda tolmu jagus tõesti lisaks ka kõikjale mujale.

Selle masina käsitsemine nõudis omajagu jõudu ja ka vilumust, mida mul alguses üldse ei olnud. Siiski, umbes kümne minutiga sai põhimõte selgeks. Asi nimelt selles, et seda aparaati tuleb osata juhtida, et ta sul käest ära vastu seina ei sõidaks: vajutad sanga alla, veab vasakule, lased sanga kergelt ülespoole, liigub paremale. Ideaalis tuleks teha põrandal ringjaid liigutusi. Alguses oli üks selline hetk, kui masin sõitis külg üleval põrandal pea täisringi ja joonistas põrandasse päris sügava vao, mida pärast andis välja lihvida, vott. Kui ta sul sõna ei kuula, tuleks lihtsalt käepidemel olev lüliti vabaks lasta, ent sa tahad ju asja kinni hoida ja ei taipa seda teha. Hea, et elektrikaabel terveks jäi.

Nüüd on põrand lihvitud ja võib viimistleda. Valida on kas lakk või õli. Ei teagi, kumma kasuks otsustada. Lakk on kulumiskindlam, ent jala all külmem. Õli nõuab rohkem hooldust, aga tundub naturaalsem ja soojem.