Tiigiääre puhastus lõpusirgel

Enamus langetustöid tiigi siinpoolsel kaldal on tehtud. Võsa ja praht said juba varem eemaldatud, jäänud on veel mõned täiskasvanud lepad, millest saab väärtusliku küttepuu. Kuna puud on enamuses kõik tiigi poole kaldu, siis kukuvad nad langetades vette ja tuleb sealt põkaga välja tõmmata. T-25 tõmbab täiskasvanud lepa või kase, mis on 25-30m pikk ja ca 35-40cm tüve läbimõõduga koos võraga üsna hõlpsasti üle kaldavalli metsast välja. Seda ka pehmel pinnasel. Ma ei kujutaks ette, et need Jaapani ja Hiina väiketraktorid (Yanmar, Dong Feng jt) suudaks sama. Vaadates, mis hinnaga neid müüakse, paneb õlgu kehitama küll.

Mõned puud on veel küttepuuks langetada ja siis saab ekskavaator tiigi kaevamise ja kalda planeerimisega algust teha. Enne tuleb vesi ka välja pumbata. Muuseas, 14. aprillil aasta tagasi sadas lund, mis kattis maa paksu kihina.