Põllumaa ja peenra rajamine. Veetase tiigis

Maapind tundus olevat piisavalt kuivanud, et veidi uudismaad rajada. Selle tarbeks tegime ükskord männinoorendiku alt osa maad puudest vabaks. Tõmbasin kultivaatoriga 7x20m põllulapi juurtest ja murukamarast puhtaks. Homme, kui ilm lubab, saan naabrimehe käest laenatud nugaäkkega veel murukamara tükke purustada, siis varsti ajame vaod sisse ja paneme üht-teist kasvama. Muld on liivakas, peaks sobima kartulile. Põlluääred vajavad ka veel puhastamist ja veidi silumist.

Kaili algatas lillepeenra rajamise. Kaevasime peenra piirjoone koos maasse. Maapind oli valitud kohas päris kõva ja raskesti kaevatav. Peenar tuleb vana mustmulla hunniku asemele, nii saab kaks kärbest ühe hoobiga.

Tiigi veetase täna enam eriti palju ei tõusnudki, vaid umbes 5cm. Loodame, et vee nivoo siiski veel kerkib. Vee sügavus on tiigis hinnanguliselt umbes 2,5m, kuid see tuleks eri paigus veel üle mõõta ja täpsustada.