Terrassitööd, veetase ja väravalilled

Aiamaja terrassi vundamenditööd said täna hoogu juurde. Välismõõdud said paika ja seitsme posti augud valmis, sinna sisse ka paraja pikkusega torud, millesse valan betoonist postid. Posti diameeter tuleb 125mm. Augu ja posti sügavus on maa sees ca 80cm, millele lisandub maapealne osa vastavalt vajadusele. Betoonposti alumises otsas on ca 10cm kõrgune taldmik, mis valatakse otse augu põhja ja on seetõttu suurema diameetriga. See takistab külmakergetel posti ülespoole nügida ja suurema aluspinna tõttu talub post paremini koormust.

Tiigi veetase aina kerkib. Ülevoolu nivooni on jäänud umbes 60cm. Eks näis, kuhuni ta küündima hakkab. Pinnase kandvuselt on selgesti aru saada, et vastaskaldalt jookseb tiiki sisse veesoon. Kruus on seal pudrune ja puutoika võib käega vabalt üle poole meetri maasse suruda. Allikad, nagu see, meie tiiki veega toidavadki. Tegin ülevoolutorule 5cm sammuga kriipsud, et oleks parem arvestust pidada, kuidas veetase muutub. 🙂

Kaili ja Heleene istutasid värava lillekastidesse lilled ja mina aitasin need paika tõsta. Küll postimehel/postinaisel on nüüd homme mõnus Maalehte tuua, lilled ja puha 🙂

Sama toiming umbes üks aasta tagasi nägi välja nii.

Käisin tiigis sel aastal esimest korda ujumas.