Äestamine, vundament ja kasvuhoone

Päev algas sellega, et kuna põllumaa hakkas umbrohust juba üsnagi rohetama, tõmbasin rehaga kartulivaod täitsa tasaseks. Kuigi eelmisel ööl oli äike ja sadas pisut, siis õhtul kastsin siiski harjumuspärase normi 700L 🙂

Valasin seitse vundamendiposti, täpselt nii palju sai täna betooni ühe 40kg tsemendikotiga (1:4). See ei olekski justkui miski eriline pingutus, kuid kui sul on vilus umbes 30 kraadi, ühes käes kellu ja teises seguämber ja seljas umbes 100 parmu, siis on lood teised.

Kaili hoolitseb kasvuhoones toimuva eest. Meil on seal kurgid-tomatid, erinevad salatid, basiilik. Noorena ma ei osanud “heinade” väärtust hinnata, kuid nüüd tean, et miski ei ole kuumal suvepäeval kosutavam, kui portsjon värskest salatilehest ja kurgist tehtud hapukooresalatit paraja soolaga. Sinna kõrvale veidi midagi grillilt ja jäätükkidega jooki ning külmi arbuusilõike ja maasikaid. Mida sa hing veel oskad tahta! Kuid jah, kasvuhoones edenevad asjad kenasti. Varsti valmivad esimesed tomatid ja kurgid ning lillepeenradki on kaunilt hoolitsetud.

Iga päev on lugematu arv kordi tiigis ujumas käidud. Vesi on nii soe, et võid seal lõputult loksuda. Hellule meeldib muidugi see mitu korda rohkemgi: vettehüpped, kummipaadiga aerutamine, paadi peal ja paadi all vees hullamine jne.

Tiigi veetase on põuaga umbes 30cm langenud. Samas, vesionaspump töötab ja pumpab ööpäevas ca 600L vett põlluäärsesse mahutisse, lisaks 200L kasvuhoonetünni. Mis puudu jääb, selle saab kaevupumbaga juurde pumbata.