Tiigi väljavool, terrassi prussid ja võsaeemaldus

Tiigis veetase enam ei tõusnud, vesi seisis ja läks “õitsema”. Võtsin tiigi väljavoolutoru esialgsest 30cm lühemaks. Toru jäi vertikaalasendis umbes 2-3cm üle veepinna. Keerasin ta siis küljele allapoole kaldu, et tekiks väljavool. Jätsin toru madalaima punkti umbes 5cm veepinnast allapoole. See tähendab, et veetase on nüüd reguleeritud max tasemest umbes 5cm madalamaks. Kui see tagab tiigist vee väljavoolu ja vee vahetumise, siis nii jääbki. Põuasema ilma korral võib muidugi juhtuda, et väljavool taas lakkab. Eks siis ole näha, kas tuleb taset veelgi alandada või mitte. Peaasi, et tiigis vesi vahetuks, see hoiab vee värske ja puhtana.

Saematerjali hind on sel kevadel hüppelises kasvutrendis ja ähvardamas on ka ehitusmaterjalide nappus. Tõin terrassi karkassi prussid (50×150 ½tm) igaks juhuks ära, sest võibolla hiljem tuleb oluliselt rohkem maksta. Täna oli prussi hind 240€/tm.

Kärpisin põlluäärses männinoorendikus puude võrasid ja vedasin oksad hunnikusse kokku. Kerkis päris suur hunnik.